A CERT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Α.Ε.

ΟΝΟΜΑ ΦΟΡΕΑ / ΜΕΛΟΥΣ: A CERT ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Α.Ε.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Τήλου 2, 54638 Θεσσαλονίκη
ΤΗΛΕΦΩΝΟ / ΦΑΞ: 2310 210777 / 2310 210417
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: info@a-cert.org
ΟΝΟΜΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ: Στέφανος Μπίλλας
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ:  www.a-cert.org

Πληροφορίες για τον φορέα:

H A CERT Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πιστοποίησης ΑΕ είναι Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Προϊόντων, Συστημάτων Διοίκησης και Προσώπων. Ιδρύθηκε από ανθρώπους με τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία στον χώρο της πιστοποίησης. Έδρα της A CERT είναι η Θεσσαλονίκη και διατηρεί γραφεία στη Γερμανία (Στουτγάρδη), στο Βέλγιο (Βρυξέλες), στη Ρωσική Ομοσπονδία (Μόσχα), στη Βουλγαρία (Σόφια). Διαθέτει στρατηγικές συμμαχίες σε παγκόσμιο επίπεδο και ευρύ δίκτυο συνεργατών και αντιπροσώπων (Αλβανία, FYROM, Σερβία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Αρμενία, Ουκρανία, Μολδαβία, Τουρκία, Λίβανο, Ιορδανία, Παλαιστίνη, Ιράν, Πακιστάν, Αίγυπτο, κλπ.), έτσι ώστε να βρίσκεται πάντα κοντά τόσο στους πελάτες της και στις αγορές στις οποίες αυτοί απευθύνονται.

Πρωταρχική σημασία για όλους εμάς στην Α CERT έχει η διαφύλαξη της αξιοπιστίας, της υγείας και της ασφάλειας, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω της παροχής υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης υψηλού κύρους. Σ’ αυτό τον σκοπό αφιερώνεται ένα μεγάλο μέρος των πόρων που διαθέτουμε, επενδύοντας σε υψηλή τεχνολογία και σε ανθρώπους με ακεραιότητα και υψηλό επίπεδο γνώσεων και ικανοτήτων.

Η Α CERT είναι διαπιστευμένη από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) ως Φορέας Πιστοποίησης:

  • Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας κατά ISO 9001:2008 σύμφωνα με το πρότυπο ISO/IEC 17021-1:2015
  • Συστημάτων Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων κατά ISO 22000:2005 και FSSC 22000 σύμφωνα με τα πρότυπα ISO/IEC 17021-1:2015 και ISO/TS 22003:2013
  • Βιολογικών Προϊόντων σύμφωνα με το πρότυπο ISO/IEC 17065:2012
  • GlobalG.A.P. IFA και PPM σύμφωνα με το πρότυπο ISO/IEC 17065:2012
  • Συστημάτων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αγροτικού Περιβάλλοντος κατά AGRO 2-1 και AGRO 2-2 σύμφωνα με το πρότυπο ISO/IEC 17021-1:2015
  • Κατάταξης ξενοδοχείων και καταλυμάτων σε αστέρια και κλειδιά αντίστοιχα, σύμφωνα με το πρότυπο ISO/IEC 17065:2012.

Η A CERT διαθέτει άδεια Ελέγχου και Πιστοποίησης:

  • Προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας με κωδικό έγκρισης GR-ΒΙΟ-005.
  • Προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (*) σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) αριθ. 1235/2008 για την εισαγωγή βιολογικών προϊόντων που παράγονται σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    • Συστημάτων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αγροτικού Περιβάλλοντος κατά AGRO 2-1 και AGRO 2-2 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας.
    • Συστημάτων Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων κατά FSSC 22000 από την FSSC.
    • GlobalG.A.P. IFA και PPM από την GlobalG.A.P.
    • Κατάταξης ξενοδοχείων και καταλυμάτων σε αστέρια και κλειδιά από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.
    • Καλλυντικών (βιολογικά, φυσικά και συμβατικά), προϊόντων ελεύθερων από GMO, lactose, Gluten, Antibiotics, Toxins. Κρεοπωλείων, εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων, Coffee Houses από το Ευρωπαϊκό Επιμελητήριο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η A CERT πιστοποιεί, επίσης, σύμφωνα με τα επόμενα διεθνή, κλαδικά και εν γένει ιδιωτικά πρότυπα:

  • ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ: α) Βιολογικής Γεωργίας USDA/NOP για τις ΗΠΑ και JAS για την Ιαπωνία), β) BRC, γ) IFS, δ) GMO Free, ε) Lactose Free, στ) Εισροές Βιολογικής Γεωργίας, ζ) GOST-R, η) Kosher, θ) TESCO Nature’s Choice (TNC), ι) LEAF Marque, κ) Halal, λ) Καλλυντικά (βιολογικά, φυσικά και συμβατικά), μ) Gluten Free. ν) Antibiotics Free, ξ) Toxic Free, ο) Κρεοπωλείων, π) Εστιατορίων, ρ) Ζαχαροπλαστείων, σ) Coffee Houses,
  • ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ: α) HACCP/GMP/Codex Alimentarius , β) ISO 14001, γ) ISO 22716 (καλλυντικά), δ) OHSAS 18001, ε) AGRO 3, στ) AGRO 4, ζ) ISO 27001, η) SA 8000, θ) ΒioShop.
  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ: α) Επιθεωρητές και Σύμβουλοι Πιστοποίησης ISO 9001, ISO 22000/HACCP, β) Επιθεωρητές, Σύμβουλοι και Παραγωγοί Βιολογικής Γεωργίας, γ) Επιθεωρητές, Σύμβουλοι και Επιβλέποντες AGRO 2, AGRO 3 και AGRO 4, δ) Χειριστές Τροφίμων, κλπ.